Aviváž verzus olej na pranie, aké sú pre a proti?


Pokiaľ by sme sa pustili do porovnávania fungovania a pôsobenia aviváže verzus olejového parfému na pranie, našli by sme iste pár pre a proti. Poďme sa teda pozrieť na to, aké výhody a nevýhody majú tieto dva produkty všeobecne, samozrejme odhliadnuc od faktu, že každý výrobca a značka sa snaží o svoje vycibrenie výrobkov a prináša tak neustále vylepšovania, špecifikácie či vychytávky. Všeobecne teda môžeme povedať, že nevýhodou aviváže je to, že môže pri niektorých tkaninách znižovať ich savosť, napríklad pri osuškách a uterákoch. To sa pri olejových parfémoch na pranie nestáva. Pravdou https://www.databazeknih.cz/knihy/muj-zivot-aneb-o-mych-experimentech-s-pravdou-272996 je aj to, že aviváž sa nepoužíva pri niektorých druhoch tkanín a takisto v prípade sušenia bielizne v sušičke. Aj tu sú výhodnejšie olejové parfémy do prania, ktoré môžete použiť na všetky tkaniny a aj do sušičky.

parfém lavender 1

Znesú oveľa vyššie teploty

Olejové parfémy na pranie znesú až teploty do 400 °C pokiaľ teda hovoríme o značke Essentia Nature, preto sa dajú úplne pohodlne používať aj v sušičkách. Aviváž zase príjemne prevonia a zmäkčí tkaninu a jej výhodou je, že sú na ňu používateľky zvyknuté a často tento zvyk nechcú meniť. V prípade parfémov na pranie však prichádza oveľa intenzívnejšia a dlhotrvajúcejšia vôňa, na ktorú sa aviváže vôbec nechytajú. Preto je vôňa do prania čoraz populárnejšia.

parfém blu 1

A čo cena?

Poďme sa pozrieť aj na samotnú cenu produktu. Možno by sa mohlo na prvý pohľad zdať, že sú olejové parfumy drahšie než aviváž, avšak pokiaľ vezmeme do úvahy to, že parfém je koncentrovanejší, ako aj to, že obsahuje prírodné esenciálne oleje, nebude to až také nevýhodné. Do ceny sa predsa často premieta aj kvalita a tú parfémy na pranie, pokiaľ teda hovoríme o značke Essentia Nature, rozhodne majú. Voňavé pranie si však jednoznačne užijete, veď kto nemá rád príjemné svieže vône, ktoré evokujú čistotu a pohodu.

About

administrator