Úprava pieskovaním


Pieskovanie je moderná technika, ktorá sa používa na povrchovú úpravu, pri ktorej sa využíva abrazívny materiál najčastejšie piesok, ktorý vysokou rýchlosťou vystreľuje z pieskovacieho zariadenia. Pieskovanie sa používa za účelom čistenia povrchov, zdrsnenia alebo iných úprav. Takýto pieskovací piesok sa používa na odstránenie najmä starých náterov. Môžete tak využiť pieskovanie na odstránenie grafitov na starých budovách. Piesok pri pieskovaní je takisto skvelou možnosťou ako sa môžete zbaviť hrdze. Či už na odstránenie náterov, hrdze alebo iných nečistôt na povrchov, pieskovanie vám pomôže zbaviť sa nežiaducich povrchov z materiálu akými sú kov, betón alebo drevo.

hrdza

Pri pieskovaní nejde o obyčajný piesok, ale o výber správneho typu pieskovacieho piesku. Každý typ piesku na pieskovanie má rôznu zrnitosť a tvrdosť a preto je mimoriadne dôležité, aby na materiál ako kov či drevo boli použité typy piesku, ktoré si daný materiál pri aplikácii vyžaduje. Pieskovací piesok je vyrábaný z prírodných materiálov, známy pod názvom kremičitý piesok, alebo z materiálov umelých, čo predstavujú rôzne oceľové či plastové guľôčky a granule. Výber a vhodnosť piesku závisí od materiálu, z ktorého je nežiadúci povrch odstraňovaní, ale takisto od rozsiahlosti nežiaducich úprav.

pieskovanie

Pieskovanie sa najčastejšie používa na odstránenie rôznych povrchov ako už spomínaná hrdza či graffiti, ale mimoriadne obľúbený je aj pri zdrsnení či úprave povrchov. Pieskovanie môžete využiť aj na vytvorenie matného efektu či úpravu steny. Pieskovanie je technológia, ktorá si vyžaduje profesionálnu obsluhu, profesionálne zariadenie a takisto profesionálny pieskovací piesok Pieskovacka. Pri obsluhe pieskovacieho zariadenie je potrebné zaškolenie personálu a takisto dodržanie bezpečnostných pokynov. Preto v prípade, že potrebujete využiť pieskovanie vo svojej domácnosti či firme, neváhajte kontaktovať odborníkov na pieskovanie pieskovacka.sk.

About

administrator